Jan 272020
 

Am fost acolo.

Ei bine, pentru mini vacanta asta de unire am hotărât pe ultimul moment sa mergem spre munte. Asa ca am găsit fix ultima camera la Vila Bran.

Familie cu un copil mic și un bebeluș.

Camera: mare (cel puțin ce am luat noi avea 30 m2). Curățenie ok dar greu încercată de mobila veche. Cu saltelele nu am putut sa ne împacăm și pace. Căldură la orice moment. De preferat sa reglați caloriferele. Un umidificator portabil face minuni într-un aer uscat.

Facilitati: foarte, foarte, foarte multe pentru copii și foarte bine categorisite și planificate. Mult personal foarte drăguț, gata sa facă pe placul copiilor. Călărie, mascote care fac animație, locuri de joaca oriunde te uiți, o întreaga vale cu căsuțele personajelor din povesti create special, un mini zoo, teatru, spectacole pe scena restaurantului în fiecare seara, sala de distracții cu biliard, ping pong, airhokey, etc. Nu ai cum sa te plictisești dacă vii cu copii 3-4 zile.

Din diverse motive (frig?!?.. da, știu, la munte) atracția principala pentru copii – castelul prințeselor – era închisa. In plus, mi s-a părut prea puțina atenție acordata întreținerii obiectivelor (sala de jocuri, sala de teatru, etc) in ciuda personalului numeros.

Bulzul si vinul fiert după o urcare de 30 minute sunt mult mai bune!

Restaurant: nu va recomand dacă țineți la silueta. Mâncăruri tradiționale românești bine făcute. Efectiv nu poți lăsa nimic în farfurie. Selecție decenta de vinuri. Palinca special pregătită pentru radiografia sistemul digestiv.

Ciolanul de porc afumat este ceva ce nu poți rata.

Bani: trebuie sa știi sa interpretezi o oferta. Combinatii năstrușnice de preturi între cazare și masa la care trebuie sa fii atent: nu cred ca e vorba de a introduce costuri ascunse, ci mai degrabă de optimizare. Overall a ieșit undeva la 450 lei/zi cazare plus restaurant. Se poate și mai ieftin la o camera mai mica si farà sa degusti din toate la masa.

Per total: aer curat, cazare mediocra, mâncare super, atmosfera ok, activități multe și variate, tarife maricele.

Jan 042020
 

Apa la fiert în cratiță mare, oua puse unul câte unul, încet, lăsat 2 minute sa fiarbă ușor, oprit apa și lăsat încă un minut după care scoase ușor pe o felie de pâine. Tati a manevrat cele fierbinți, fiica a făcut restul de treabă.Pofta bună!

Dec 202019
 

Stiu ca fiecare dintre noi petrece ceva timp in hypermarket – asta judecand dupa cat de pline par acestea de fiecare data cand sunt inauntru. Pe de alta parte timpul este pretios si simt ca dedicam prea mult timp cumparaturilor, totul in detrimentul timpului petrecut cu familia.

Am incercat sa gasesc solutii alternative si am incercat hypermarketurile online – Cora, Carrefour si Selgros.

In cele din urma se pare ca m-am hotarat la Cora Drive – si celelalte par ok, dar nu se potrivescu cu ce am eu nevoie.

Deci… Cora Drive (Sun Plaza)

PRO:

 • Cont online decent: poti adauga produse de cate ori iti amintesti sau descoperi o nevoie iar comanda poate fi data fara probleme la cateva zile distanta
 • Posibilitatea de a ridica singur comanda – asta te scapa de asteptatul curierului (setezi ora, tragi in spate la cora si urci comanda ta in masina) – asta daca nu ai ceva personal cu curierul si doresti sa iti aduca bidoanele de apa pana la etajul 4…
 • Daca nu au produsul comandat pe stoc in momentul acela pun alt produs de aceeasi calitate sau superioara, pastrand pretul produsului comandat. Nu va speriati, aceste articole sunt mentionate la livrare si puteti refuza preluarea lor
 • Banii sunt blocati la momentul comenzii pe suma din comanda online, sunt efectiv extrasi din cont pe baza produselor ridicate din magazin
 • Factura de cumparaturi este la jumatate avand in vedere ca nu mai trec pe langa rafturi si adaug totul in cos 🙂
 • Produse de tip legume/fructe alese se potrivesc cu ce am alege noi (deh – chestie de gusturi)

CON:

 • Zona (auto) de ridicare a comenzii este trasata de cineva care nu a condus vreodata…
 • Zona de transport a marfii este iarasi gandita de cineva care nu a livrat niciodata produse acolo…
 • Interfonul este stricat de ceva vreme (mai bine de 3 luni) si nimanui nu ii pasa
 • Prea multe pungi de plastic in care pun produsele
 • Orice comand in numar mai mare special pentru a se incadra intr-un bax (bere, apa, faina, etc) nu se regasesc in baxurile in care vin ci in…. pungi e plastic…

Multumesc oamenilor care lucreaza la Cora Drive, mi-au prelungit timpul petrecut cu familia. Daca se trezesc si managerii sa mai rezolve din probleme ar fi o super experienta.