Jan 262015
 

Așa cum știți,  echipa de la Boxee a plecat cu cățel, cu purcel către Samsung lăsând descoperit unul din cele mai bune media playere de pe piață: Dlink Boxee. Din fericire a fost o veste doar pe jumătate rea pentru ca un grup de binevoitori a reușit sa deschidă poarta software pentru cutiuța multimedia astfel încât aceasta a primit update uri neoficiale (dar extraordinare) precum și posibilitatea de a instala terțe sisteme de operare (xbmc este cea mai buna optiune).

boxee-box
Pentru viitoarele instalări o sa încerc sa trec mai jos procesul de upgrade sistem boxee precum și instalarea xbmc. Tot ce este mai jos a fost testat pe hardware ul din dotarea proprie iar dacă aveți de gând sa urmați pașii o faceți pe proprie răspundere.

Pasul I: instalare Boxee plus hacks (ceea ce urmeaza este o traducere a articolului de aici)

1. Downloadati si dezarhivati pachetul: de aici

2. Formatati un stick USB sau un card SD si numiti-l ‘BOXEE’ (doar majuscule)

3. Copiati continutul folderului ‘install’ pe care l-ati downloadat mai devreme pe stickul USB sau pe cardul SD

4. Introduceti stickul USB sau cardul SD in Boxee Box

5. Mergeti la ‘Settings’->’Network’->’Servers’

6. Selectati ‘Enable Windows file sharing’

7. Adaugati ‘;sh /media/BOXEE/install.sh’ la ‘Host Name’. Dupa ce ati facut asta ar trebui sa arate asa: ‘boxeebox;sh /media/BOXEE/install.sh’

8. Iesiti din meniul ‘Servers’. Logoul Boxee se va face rosu, instalarea va incepe, si cand se va finaliza va restarta Boxee ul

9. Dupe restart verificati pentru a va asigura ca in ‘Settings’->’Network’->’Servers’ casuta ‘Enable Windows file sharing’ este inca bifata. Daca nu bifati-o inca o data si restartati Boxeeul

10. Acum ar trebui sa aveti acces la meniul complet.

Pasul II: instalare XBMC (tutorialul complet il gasiti aici)

movie-wallpaper-xbmc-hd-pictures-4

Aici am preferat folosirea unui stick USB extern si rularea XBMC (Kodi conform ultimelor schimbari) de pe un mediu extern. Puteti folosi bineinteles si un card SD (sau micro SD cu adaptor). Ideea este sa folositi un mediu de stocare cu o viteza buna si macar 8 GB spatiu.

1. Downloadati ultima versiune de XBMC/KODI (la ora articolului era kodi 14: helix) de aici  (folderul ‘official’) si dezarhivati-o

2. Formatati (FAT32) un stick USB sau un card SD si numiti-l ‘XBMC’ (doar majuscule)

3. Copiati arhivei in radacina stickului USB sau cardului SD (aveti grija ca executabilul xbmc.bin sa fie in radacina; in cazul in care executabilul este kodi.bin redenumiti-l in xbmc.bin)

4. Introduceti stickul USB sau cardul SD in Boxee Box si porniti-l

5. Bucurati-va de cel mai bun soft de media center.

In cazul in care doriti sa va intoarceti la soft-ul Boxee, scoateti stickul/cardul SD.

Aug 052014
 

De ce Xiaomi MI4?

  • Procesor Quad Core 2.5 GHz si 3 GB RAM
  • Display de 5 inch, rezolutie full HD, design foarte frumos (“inspirat” de un fruct faimos: marul)
  • Camera principala de calitate: Sony IMX 214, f1.8, filmare 4k (chiar si camera frontala a fost actualizata fata de modelul precedent)
  • Bluetooth 4.0
  • Android personalizat
  • IP67 (30 min scufundat la maxim 1 metru adancime)

Xiaomi-Mi-4-2

Aspecte de tinut seama la comanda:

  • bateria nu este detasabila (3080 mAh nu este chiar rau totusi)
  • nu are slot pentru card microSD – memoria interna este de 16 sau 64 GB (personal cred ca 64 GBar fi alegerea potrivita)
  • doua culori disponibile: alb sau negru (cred ca alb arata mai bine)

De preferat sa fie asortat cu o bratara Mi Band. De ce?

  • Monitorizare fitness
  • Monitorizare somn
  • Alarma cu urmarirea ciclului de somn
  • Deblocare telefon
  • IP67 (30 min scufundata la maxim 1 metru adancime)
  • Bluetooth 4.0
  • Bateria (41mAh) cu 30 zile standby (nu are display bratara)
  • Greutate de 13 gr
  • 5 culori disponibile: Verde, Portocaliu, Rosu, Negru, Albastru (negru cred ca ar fi alegerea perfecta)

Mi Band Main Image

Mai multe detalii tehnice am gasit pe xiaomishop.com.

Recomad si o husa pentru telefon – Flip Leather Case (argintiu imi place cel mai mult)  si o protectie pentru ecran – Premium Tempered Glass.

Majoritatea produselor Xiomi par a fi de calitate: tableta, media player-ul, castile, bateriile externe si chiar si televizorul!

Aug 012014
 

De ceva timp nu am mai postat retete. Nu am uitat doar ca am avut o perioada foarte aglomerata. Am primit cadou o masina de facut paine. La inceput ma gandeam ca va fi foarte greu sa ma acomodez cu ea dar se pare ca de atunci aproximativ de 2 ani nu mai cumaparam paine. Mancam mai multa painica deoarece iese atat de buna!

Aug 012014
 

Daca tot a fost atat de apreciata aceasta prajiturica ne-am gandit sa publicam reteta pentru a profita toata lumea de ea.

Ingrediente:

Blat

  • 350 g de biscuiti Petit Beure
  • 150 g unt topit

Crema

  • 800 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 500 g mascarpone
  • esenta de vanilie

Toping

  • 500 g fructe de padure
  • 100 g zahar (sau zahar gelifiant)
  • 3 linguri amidon alimentar (la nevoie)

Mai intai am inchis cuptorul la 175 de grade. Apoi am macinat in robotul de bucatarie biscuitii, am adaugat untul topit si am amestecat bine. Am pus crusta in tava si am apasat-o astfel incat sa fie uniforma si sa urce 2-3 cm pe marginea vasului de copt. Apoi am copt crusta 10 minute, pana a devenit crocanta.

Am pregatit umplutura: am amestecat mascarpone si crema de branza pana au fost foarte cremoase. Au urmat apoi smantana si esenta de vanilie. Am amestecat din nou. De fiecare data cand adaugati un ingredient nou si amestecati, nu uitati sa trageti cu spatula compozitia de pe peretii vasului, ca sa fim siguri ca avem o crema omogena si fina. Am adaugat apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Am turnat crema de branza peste crusta pregatita si am dat tava la cuptor circa doua ore. Daca partea de sus a prajiturii se rumeneste, acoperiti cu folie de aluminiu si lasati-o sa se coaca in continuare. Cheesecake-ul e gata cand este ferm pe margini si mijlocul este inca moale. Nu va faceti griji, se va intari ulterior.

Pentru toping punem 3 linguri de apa si zaharul intr-o tigaie anti-aderenta si le lasam la foc mic, pana cand se topeste zaharul si siropul incepe sa fiarba. Adaugam fructele de padure si amestecam bine. Lasam sa fiarba 5-6 minute si apoi adaugam amidonul, amestecat cu 2 linguri de apa. Amestecam din nou si lasam la foc mic, pana se ingroasa si arata ca un jeleu. Lasam jeleul de fructe sa se raceasca putin, apoi il turnam peste cheesecake, il uniformizam cu o spatula si dam tava la rece.

Daca folosim zaharul gelifiant nu mai este nevoie se folosim amidon.DSC_0896 x

 

Spor la treaba si pofta buna!