May 082009
 

Senzaţional! Incredibil! Fulminant!

O pensionară blândă şi cumsecade şi-a consacrat 10 ani de viaţă studiului cutremurelor! Nu cratiţă, nu piaţă, nu murături, nu bulion! Studiu! Studiu! Studiu! Ea n-a ezitat mult şi le-a dat o palmă răsunătoare asortată cu un tuşeu ferm tuturor aşa-zişilor seismologi care- în faţa adevărurilor axiomatice descoperite de pensionară- s-au împrăştiat ca nişte şobolani cuprinşi de ruşine şi panică!

Totul în direct, totul la OTV!

Doamna Luminiţa Crăescu este singura fiinţă umana dintre cele 6 miliarde de suflete ale Planetei Pământ care poate prevesti cu exactitate un cutremur! Nimeni, niciodată n-a făcut o probă mai veridică şi mai plină de acurateţe ca această modestă pensionară. În faţa ei, visurile cutremurător de erotice ale jalnicului personaj Ioan Istrate nu fac nici cât o ceapă degerată! Adorabilă în simplitatea ei, doamna Luminiţa a explicat în direct esenţa teoriei sale: Cutremurile sunt produse de Cer, nu de Pământ! Lumea ştiinţifică a înmărmurit, iar invidoşii şi-au înghiţit cu ciudă lacrimile amare ale eşecurilor personale! Efectul dezvăluirilor sale a făcut ca mii de studii şi tomuri să fie rupte în bucăţi şi aruncate pe foc. În chiar clipa expunerii acestui postulat, ratingurile ai explodat brusc, OTV-ul a zburat cu viteza de rachetă pe primul loc în clasamentul televiziunilor mondiale! Minunea s-a produs în România şi, unde altundeva? decât la OTV!

Desigur, n-au lipsit argumentele, precum şi DOVADA! Modesta noastră pensionară( câtă smerenie pe faţa ei!) şi-a deschis un caiet banal şi ne-a explicat femenologia ultimului cutremur prezis de ea. A avut loc undeva în largul unui ocean, cu o eroare geografică de câteva zeci de mii de kilometri, cu o magnitudine de 4,7 şi nu de 7,4 cum prevăzuse ea ( s-a grăbit şi a citit pe dos!), totul întâmplându-se la o altă oră decât cea prezisă dar, nu-i aşa? cine nu munceşte, nu greşeşte. Corul denigratorilor a urlat în sms-uri ( Ah! unde o să vă opriţi inchizitori ai valorilor româneşti, în caz că o să vă opriţi vreodată? ) şi chiar dl. DAN DIACONESCU DIRECT ne-a dezamagit puţin. Astfel, în timp ce-şi compusese o mască a feţei cuprinsă de entuziasm, în ochii i se citea înfricoşătorul fapt că nu crede o iotă din ce auzea. Urât. Să mai amintim că bravii noştri guvernanţi au ignorat-o ani în şir pe doamna Luminiţa Crăescu? Că, aşa după cum a mărturisit în direct blajina pensionară, serviciile secrete au confecţionat o cheie, prin metoda copierii în săpun, şi i-au pătruns în apartament furându-i cercetarea? E suprefluu. În România, oamenii de geniu sunt răstigniţi, asta se ştie!

Nota bene

În partea a doua a emisiunii, ca un acrobat care-şi sfarmă lanţurile, a irumpt în lumina reflectoarelor MAGDA CIUMAC! Ea a debutat furtunos, calificînd-o ca sifilitică pe una dintre prezicătoare! Doamne, cui să-i mulţumim pentru miracolul OTV?

Al. M.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)