Feb 032011
 

Cred că am fost cu toţii la un moment dat la o nuntă sau la un botez unde fondul muzical a fost asigurat de muzică populară sau de lăutari. Îmi place muzica populară, îmi place o horă, o sârbă, un brâu, chiar dacă nu ştiu să dansez orice, iar la ceea ce ştiu, nu sunt maestru, dar îmi place mişcarea, interacţiunea cu oamenii. Dar cum un lucru bun care este exagerat nu mai este un lucru bun, nici cu dansurile populare româneşti nu pot spune că nu se exagerează. Oare care este durata maximă a unei melodii? Oare oamenii aceştia (lăutarii sau formaţiile de muzică populară) nu au auzit de pauze între melodii?

M-am săturat de melodii de 20 de minute. Parcă ar face remixuri pentru club. 20 minute fără pauză. Doar că în club de obicei dansezi în grup, la populară se întâmplă să ai o parteneră, sau vârsta celor care dansează hora, sârba, e trecută de pragul de suportabilitate fizică a unui dans de 20 de minute. Deci, prieteni muzicanţi puneţi ceasul să sune după 5 minute şi opriţi naibii melodia!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)