May 102012
 

Avand in vedere ca am petrecut 9 zile in Cipru, cred ca ar trebui un mic jurnal astfel incat sa ramana o marturie si o amintire pentru timpul ce va veni.
Am zburat cu Tarom… imi place ideea de a putea avea bagaj de cala si bineinteles mancare in avion 🙂 Zborul a durat aproximativ 2 ore.

Avand in vedere ca de obicei mergem in vacanta cu masina proprie si distantele lungi pe care intentionam sa le parcurgem, am decis sa inchiriem o masina. Am ales o companie locala de rent a car avand in vedere preturile astronomice cerute de companiile consacrate. Astfel am luat de la Phelena Rentacar o Honda Civic aproape noua, cu aer conditionat si transmisie automata cu doar 205 euro pentru 9 zile. Ne au asteptat in aeroport la sosire cu actele si cheile pregatite (link) .

Sa nu uitati ca se conduce pe partea dreapta a drumului (de foarte mare ajutor a fost transmisia automata – nu a trebuit sa ma obisnuiesc cu schimbatorul in stanga soferului). O chestie foarte buna este ca masinile inchiriate au numere rosii: probabil pentru a fi feriti de soferii nativi 🙂 Benzina are cam acelasi pret ca in tara – 1.39 euro/l. Se mai poate circula cu autobuzul (nu am detalii suplimentare) sau cu taxiul. In legatura cu taxiul am vazut foarte multe taxiuri marca Mercedes – o corcitura intre limuzina si microbuz, cred ca foarte ok ca idee pentru grupuri dar nu stiu ce preturi practica.

Noi am stat in Larnaka (in imprejurimi mai bine zis) la un hotel de 4 stele – Lordos Beach Hotel

Am luat decat cazare cu mic dejun de pe booking.com. Serviciile au fost extraordinare, micul dejun foarte variat putand satisface orice gust. Am ramas impresionati de o crema de branza extraordinara si niste croasante pufoase asortate cu dulceata locala de portocale. In camera am optat sa folosim frigiderul de la bar in scopuri personale astfel incat am platit o taxa suplimentara de 2 euro/ zi, ceea ce mie mi se pare corect. Atentie la prize… sunt cele cu 3 picioruse (se gasesc adaptoare la 5 euro la toate buiticurile). Avand in vedere ca am specificat ca suntem in luna de miere, managementul hotelului ne-au oferit aceasta surpriza in camera… In 3 seri diferite.

Si in plus si o cina la restaurantul hotelului.
La fel ca si in cazul Greciei, asternuturile de pat sunt extraordinare.
Pe baza unei cartele primite la cazare, fiecare persoana beneficia de un prosop de plaja/zi.
Tot tinutul este arid, dar foarte bine ingrijit, flori peste tot (udate permanent), cu atentie foarte mare la turisti, dar nu deranjant ca in alte parti. Localurile au mancare foarte buna si trebuie mentionat ca o portie este de ajuns pentru un cuplu. Mancarurile lor traditionale includ si sarmalutele si un fel de mancare de vita gatita la cuptor cu multa ceapa: delicios.

Lipia de casa si untul cu ustoroi aduse ca aperitiv din partea casei sunt extraordinare. De obicei dupa masa de seara ni se oferea din partea casei si un digestiv… un fel de tuica cu un puternic aspect de lichior de caise natural… extraordinar.

Am vizitat un acvariu (ceva mai mic decat cel din Tulcea, frumusel de altfel),

Cavo del Greco (un tarm al marii frumos scluptat),

o cetate- muzeu in Larnaka (mult mai mica decat Rasnovul nostru),

un satuc numit Lefkaritika (recunoscut UNESCO pentru macrameurile sale si pentru podoabele de argint facute manual de mesterii de aici),

muzeul Thalassa care continea o impresionanta replica a unui vas,

si un water park extraordinar (unde am pierdut 9 ore alunecand pe toate topoganele acelea extraordinare).

Ne-am intors acasa cu amintiri placute si gata de munca.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)